Celozrnný chléb s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 10 g Droždí sušené
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Mouka chlebová
  • 40 ml Olej olivový
  • 220 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 281.4 mg
  • Vláknina 13033.3 mg
  • Vitamín A 13033.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, nakrájíme na malé kousky, na lžičce másla lehce orestujeme na pánvi, zalijeme horkou vodou, scedíme a necháme okapat (slitou vodu ponecháme do těsta).

  • 2

    V míse smícháme mouku, nasekanou petržel, cukr, sůl a sušené droždí. Zalijeme olejem a vodou z hříbků, přidáme hříbky, promícháme.

  • 3

    Přendáme do nádoby domácí pekárny, program nastavíme na celozrnný chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu