Těstoviny s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 12 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 253.5 mg
- Vláknina 11381 mg
- Vitamín A 11381 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vařící vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme je okapat a vychladnout.
-
2
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, nakrájíme na plátky a krátce je osmahneme na suché rozpálené pánvi.
-
3
Borůvky přebereme a opláchneme studenou vodou. Potom polovinu plodů protlačíme přes síto do misky a získáme tak hladké pyré. V nízkém hrnku pyré promícháme s cukrem a za občasného míchání ho 5 minut vaříme. Pak ještě přimícháme citronovou šťávu.
-
4
Vychladlé těstoviny promícháme se zbývajícími borůvkami, rozdělíme je na servírovací talíře, nalijeme na ně borůvkové pyré, posypeme praženými mandlemi a podáváme.