Těstoviny s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Těstoviny konzumní
  • 500 g Borůvky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 253.5 mg
  • Vláknina 11381 mg
  • Vitamín A 11381 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vařící vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme je okapat a vychladnout.

  • 2

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, nakrájíme na plátky a krátce je osmahneme na suché rozpálené pánvi.

  • 3

    Borůvky přebereme a opláchneme studenou vodou. Potom polovinu plodů protlačíme přes síto do misky a získáme tak hladké pyré. V nízkém hrnku pyré promícháme s cukrem a za občasného míchání ho 5 minut vaříme. Pak ještě přimícháme citronovou šťávu.

  • 4

    Vychladlé těstoviny promícháme se zbývajícími borůvkami, rozdělíme je na servírovací talíře, nalijeme na ně borůvkové pyré, posypeme praženými mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu