Telecí hrudí plněné žampionovou směsí
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 150 g Anglická slanina
- 350 g Maso mleté - mix
- 100 ml Vývar z hovězích kostí
- 150 ml Víno bílé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Telecí hruď
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 46 g
- Sodík 464 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 415 mg
- Vláknina 2026.3 mg
- Vitamín A 2026.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hrudí omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř vetřeme sůl a pepř. Namočíme housku na 10 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli, česnek, slaninu a žampiony podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku. Přidáme mleté maso. Směsí naplníme kapsu v telecím hrudí a zašijeme kuchyňskou nití.
-
3
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme masovým vývarem, dáme péct do trouby na 105 minut. Potom maso vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu smícháme s bílým vínem a zjemníme smetanou.