Treska na dušeném zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 791 mg
- Vláknina 3921.4 mg
- Vitamín A 3921.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. V kastrolu ohřejeme rybí vývar a rybí maso v něm na mírném ohni asi 10 minut povaříme.
-
2
Zelí očistíme a na jemno nakrouháme. V kastrolu rozpustíme máslo a zelí na něm 5 minut podusíme. Podlijeme ho bílým vínem a zeleninovým vývarem a vše vaříme na mírném ohni 15 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
-
3
Rajče omyjeme, pokrájíme na plátky a přidáme k zelí. Na pánvi dokřupava opečeme slaninu. Zelí upravíme na talíře a položíme na něj kousky tresky. Každý plátek slaniny svážeme pažitkou a položíme na tresku.