Pečené filety z jazyka s bramborovo-hříbkovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 59 g
- Sodík 931 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 210.1 mg
- Draslík 2047.7 mg
- Vláknina 9922.5 mg
- Vitamín A 9922.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 108.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané cibulky nakrájíme nadrobno. V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené cibulky, špetku cukru, osolíme a opepříme. Zastříkneme vodou, přivedeme k varu a cca 25 minut dusíme na mírném ohni. Uchováme teplé ve vodní lázni.
-
2
Houby nakrájíme nahrubo. Uvaříme brambory doměkka. Scedíme a rozmačkáme, do směsí přidáme nasekané houby, smetanu, máslo, osolíme, opepříme a našleháme na jemnou kaši.
-
3
Vývar přivedeme k varu a množství zredukujeme na polovinu. V dalším hrnci necháme zezlátnout máslo, do kterého všleháme zredukovaný vývar. Zhoustlou omáčku uchováme v teplé vodní lázni.
-
4
Omyté a osušené filety osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme máslo a filety zprudka opékáme. Přemístíme do pekáčku a 5 minut dopékáme v troubě předehřáté na cca 180 °C.
-
5
Filety položíme na předehřáté talíře, doplníme kaší, opečenými cibulkami a zlehka zalijeme omáčkou.
-
7