Jehněčí pastýřské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Vepřový bok uzený
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 142.9 mg
  • Draslík 700.3 mg
  • Vláknina 2023.8 mg
  • Vitamín A 2023.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený bůček nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka a očištěné žampiony na plátky. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Z omyté jehněčí kýty nakrájíme řízky a zrpudka je opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme je na nahřátý talíř.

  • 3

    Ve výpeku osmahneme bůček a cibulku, přidáme žampiony a rajče, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Podlijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu, máslo a promícháme. Vložíme opečené řízky a vše krátce podusíme.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu