Studená makrela s bylinkami
Suroviny
- 600 g Makrela - filety
- 150 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Chilli paprička
- 8 ks Rohlíky bílé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pomerančová kůra
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 62 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 651.2 mg
- Vláknina 12823.9 mg
- Vitamín A 12823.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Obalíme filety z makrel ve strouhance smíchané se solí a s pepřem. Postupně je smažíme na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem z každé strany asi půl minuty, aby nebyly zcela propečené, ale maso musí být křehké. Pak ryby vyskládáme v jedné vrstvě buď do obdélníkové zapékací mísy, nebo do pekáče.
-
2
Smícháme cibuli, ocet, pomerančovou kůru, rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, chilli papričky, bobkový list a touto směsí přelijeme ryby. Zhruba 10 minut pak zahříváme na mírném ohni. Smícháme zbylý olivový olej, nadrobno nakrájenou petrželku, touto směsí polijeme ryby a mísu nebo pekáč odstavíme, necháme vychladnout a servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.