Telecí játra v kapustových listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 345.3 mg
  • Draslík 1126.8 mg
  • Vláknina 7464.3 mg
  • Vitamín A 7464.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 203.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na vyškvařené anglické slanině a cibuli.

  • 2

    Omyté kapustové listy a petrželkovou nať podusíme v troše vody s oloupaným česnekem.

  • 3

    Do měkkých kapustových listů zabalíme opečená játra a závitky ještě 5 minut podusíme.

Komentáře k receptu