Hovězí plátky plněné křenem
Suroviny
- 500 g Hovězí kýta
- 30 g Strouhanka
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 762 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 290.7 mg
- Draslík 961 mg
- Vláknina 796.3 mg
- Vitamín A 796.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme.
-
2
Žloutky smícháme s nastrouhaným křenem a se strouhankou, osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky kýty, svineme a sepneme párátky.
-
3
Závitky poprášíme hladkou moukou a osmahneme na oleji. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu. Omáčku podle potřeby zahustíme lžičkou mouky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
-
4
Podáváme s jemnými knedlíky nebo s těstovinami.