Chlazené krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Máslo čerstvé
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 6364 mg
  • Vitamín A 6364 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni zahříváme rozpuštěné máslo, když se na něm utvoří pěna, tak ho odstavíme a necháme stát dokud se nerozdělí na jasně žlutou tekutou část a na část bílou s nepravidelnými kousky. Jasně žlutou část-přepuštěné máslo slijeme do misky a zbytek vylijeme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce přepuštěného másla, pak přidáme vyloupané krevety, cayenský pepř, česnek a muškátový květ. Za stálého míchání opékáme asi půl minuty, poté odstavíme a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Rozdělíme do 4 formiček na zapékání, zadní stranou lžíce stlačíme, zalijeme přepuštěným máslem tak, aby máslo krevety zcela překrylo, pak vložíme do ledničky a necháme máslo ztuhnout.

  • 3

    Zhruba půl hodiny před podáváním vyndáme z ledničky, aby máslo mírně změklo, formičky obložíme klínky citronu, snítkami petrželky, chlebem, který jsme po obou stranách opekli a můžeme podávat.

Komentáře k receptu