Chlazené krevety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 50 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 129.4 mg
- Draslík 141.2 mg
- Vláknina 6364 mg
- Vitamín A 6364 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírném ohni zahříváme rozpuštěné máslo, když se na něm utvoří pěna, tak ho odstavíme a necháme stát dokud se nerozdělí na jasně žlutou tekutou část a na část bílou s nepravidelnými kousky. Jasně žlutou část-přepuštěné máslo slijeme do misky a zbytek vylijeme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce přepuštěného másla, pak přidáme vyloupané krevety, cayenský pepř, česnek a muškátový květ. Za stálého míchání opékáme asi půl minuty, poté odstavíme a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Rozdělíme do 4 formiček na zapékání, zadní stranou lžíce stlačíme, zalijeme přepuštěným máslem tak, aby máslo krevety zcela překrylo, pak vložíme do ledničky a necháme máslo ztuhnout.
-
3
Zhruba půl hodiny před podáváním vyndáme z ledničky, aby máslo mírně změklo, formičky obložíme klínky citronu, snítkami petrželky, chlebem, který jsme po obou stranách opekli a můžeme podávat.