Paprikové lusky s kukuřičným suflé
Suroviny
- 80 g Kukuřice cukrová
- 150 g Mouka kukuřičná
- 150 ml Mléko plnotučné
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 255.1 mg
- Draslík 326.5 mg
- Vláknina 5438.8 mg
- Vitamín A 5438.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 239.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na zapékání vymažeme tukem. Papriky omyjeme, u každé odřízneme vršek se stopkou, vyjmeme semínka a dáme stranou. Lusky narovnáme do formy, špičkou dolů, můžeme seříznout nožem, aby stály. Odložená víčka paprik položíme vedle.
-
2
V rendlíku zahřejeme mléko, kukuřičnou mouku smícháme s vodou a vmícháme ji do mléka. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Pak přidáme máslo, sůl, pepř a omáčku odstavíme z ohně. Žloutky rozmícháme a společně s kukuřičnými zrny a nasekanou natí jarní cibulky je přidáme k omáčce.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme lžící do omáčky a opatrně promícháme. Směsí naplníme připravené papriky.
-
4
Pečeme 25–30 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až suflé vyběhne. Troubu neotvíráme, jinak suflé nevyběhne!
-
5
Hotové papriky dáme na talíře, ke každé dáme jedno víčko se stopkou a ihned podáváme.