Pečené kořeněné kuře
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1200 g Kuře
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Víno bílé
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 šálek Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 61 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245 mg
- Draslík 597 mg
- Vláknina 701.5 mg
- Vitamín A 701.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a okořeníme pepřem, zázvorem a skořicí. Porce zprudka opečeme na oleji v pekáčku, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Během pečení kuře podléváme zálivkou připravenou smícháním smetany, vína a mouky.
-
2
Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo dušená rýže.