Ořechové fazole s mandlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 4 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 5.5 mg
- Draslík 484.5 mg
- Vláknina 8908.1 mg
- Vitamín A 8908.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké bílé máslové fazole si namočíme přes nos do studené vody.
-
2
Druhý den fazole povaříme v té samé vodě 10 minut, vodu slijeme, fazole zalijeme čistou vodou a vaříme je pod pokličkou doměkka přibližně 1 hodinu.
-
3
Scezené fazole pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy, přidáme k nim nastrouhané ořechy, cukr, vanilkový cukr, skořici a vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do celofánu a necháme 30 minut odležet.
-
4
Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce porce, které si pomocí dlaní vyformujeme kuličky a do každé zastrčíme oloupanou mandli.
-
5
Ořechové fazole poskládáme do papírových košíčků a před podáváním je ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicovým cukrem.