Jeseter na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 22 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 695 mg
- Vláknina 1031.5 mg
- Vitamín A 1031.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého jesetera vložíme do ohnivzdorného kastrolu, osolíme, proložíme plátky žampionů a zalijeme vínem a trochou vody. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
-
2
Potom opatrně slijeme šťávu, zahustíme ji moukou smíchanou se lžící másla a povaříme asi 4 minuty. Odstavíme z ohně, přimícháme ještě lžíci másla a omáčku procedíme na rybu.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.