Řízky zapečené se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 149.9 mg
  • Draslík 410.2 mg
  • Vláknina 146.2 mg
  • Vitamín A 146.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a posypeme moukou. Maso opečeme na sádle, vložíme do zapékací mísy, podlijeme výpekem z řízků a dopečeme v troubě.

  • 2

    Téměř měkké řízky hustě posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, podlijeme smetanou, dodusíme.

  • 3

    Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu