Řízky zapečené se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 149.9 mg
- Draslík 410.2 mg
- Vláknina 146.2 mg
- Vitamín A 146.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a posypeme moukou. Maso opečeme na sádle, vložíme do zapékací mísy, podlijeme výpekem z řízků a dopečeme v troubě.
-
2
Téměř měkké řízky hustě posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, podlijeme smetanou, dodusíme.
-
3
Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.