Platýz na víně s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Platýz - filety
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Mandle plátky
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 824.6 mg
  • Vláknina 972.5 mg
  • Vitamín A 972.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z platýze (i s kůží) osolíme, opepříme, pokapeme polovinou oleje, druhou polovinou vymažeme pekáček. Filety vložíme do pekáčku, posypeme mandlovými lupínky, podlijeme troškou vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. V průběhu pečení filety poléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Upečené filety upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu