Platýz na víně s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 942 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 824.6 mg
- Vláknina 972.5 mg
- Vitamín A 972.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z platýze (i s kůží) osolíme, opepříme, pokapeme polovinou oleje, druhou polovinou vymažeme pekáček. Filety vložíme do pekáčku, posypeme mandlovými lupínky, podlijeme troškou vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. V průběhu pečení filety poléváme vypečenou šťávou.
-
2
Upečené filety upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.