Fazolový salát se zeleninou
Suroviny
- 300 g Cuketa
- 400 g Fazole červené sterilované
- 400 g Čočka sterilovaná
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 10 ks Olivy černé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 46 g
- Sodík 3738 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1139.2 mg
- Vláknina 53734.1 mg
- Vitamín A 53734.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cuketu a cibuli nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostky, čočku, fazole a sušená rajčata scedíme a necháme okapat, lístky bazalky nakrájíme nahrubo.
-
2
Na oleji osmažíme dozlatova cuketu s cibulí a paprikou. Poté vmícháme luštěniny, rajčata, bazalku, sůl, pepř a ocet. Lehce promícháme a necháme prohřát. Na závěr vmícháme olivy bez pecek.