Omeleta s houbami enoki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 4 g Zázvor celý
  • 120 g Cibulka jarní
  • 100 g Houby enoki
  • 4.2 ml Olej sezamový
  • 60 ml Omáčka Hoisin
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 736.9 mg
  • Draslík 629 mg
  • Vláknina 7615.8 mg
  • Vitamín A 7615.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby omyjeme a necháme okapat. Zázvor oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, vejce rozšleháme. Cibulku pokrájíme na kolečka, polovinu oleje rozpálíme a přidáme houby se zázvorem, smažíme 2 minuty, poté vmícháme omáčku Hoisin a povaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny, zbytek oleje rozpálíme na pánvi, přilijeme polovinu vajec a posypeme polovinou cibulky, krouživými pohyby rozprostřeme po dně pánve. Smažíme, dokud nejsou vejce hotová, poté polovinu omelety posypeme houbami, přeložíme omeletu napůl a necháme chvíli prohřát. Omeletu přendáme na talíř a postup opakujeme se zbytkem vajec a hub.

Komentáře k receptu