Sekanina s uzeným masem
Suroviny
- 50 g Sádlo škvařené
- 500 g Hovězí maso přední
- 150 g Vepřová plec
- 250 g Vepřová uzená plec
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.5 ks Žemle tuková
- 1 ks Petržel kořen
- 2 šálek Strouhanka
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 128 g
- Sodík 1443 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 215.1 mg
- Draslík 985.9 mg
- Vláknina 9557 mg
- Vitamín A 9557 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme a umeleme s namočenou houskou. Přidáme sůl, pepř a vejce.
-
2
Uválíme 2 šišky a obalíme ve strouhance.
-
3
Cibuli a zeleninu nakrájíme a dáme osmažit na sádlo. Do tohoto základu pak vložíme šišky masa.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě a občas podlijeme. Šťávu necedíme a podává se na stůl s dušenou zeleninou.