Sekanina s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 150 g Vepřová plec
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 ks Žemle tuková
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 1443 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 215.1 mg
  • Draslík 985.9 mg
  • Vláknina 9557 mg
  • Vitamín A 9557 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme a umeleme s namočenou houskou. Přidáme sůl, pepř a vejce.

  • 2

    Uválíme 2 šišky a obalíme ve strouhance.

  • 3

    Cibuli a zeleninu nakrájíme a dáme osmažit na sádlo. Do tohoto základu pak vložíme šišky masa.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě a občas podlijeme. Šťávu necedíme a podává se na stůl s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu