Vepřová žebírka Balkán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 45 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 106.6 mg
- Draslík 495.2 mg
- Vláknina 1753 mg
- Vitamín A 1753 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni omyjeme a zbavíme části obratlových kostí. Nasekáme z ní žebírka, lehce je naklepeme, okraje nařízneme, žebírko osolíme a na větší části horkého oleje po obou stranách opečeme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a podlijeme vodou. Spolu s opečenými žebírky dusíme doměkka.
-
3
Měkká žebírka posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dorůžova.
-
4
Při podávání podléváme žebírko šťávou.