Zapečené brambory s uzenou makrelou
Suroviny
- 750 g Brambory
- 250 g Zakysaná smetana
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 2 kávová lžička řepkový olej
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Makrela uzená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 42 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 139.1 mg
- Draslík 1426.3 mg
- Vláknina 11145.8 mg
- Vitamín A 11145.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a ve slupce je v dostatečném množství osolené vroucí vody vaříme 20 minut. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Makrelu nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky.
-
2
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm papriky a jarní cibulku. Když zelenina vychladne, smícháme ji s bramborami, makrelou, koprem, petrželkou a zakysanou smetanou. Směs osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme v předehřáté troubě 25 minut.