Velikonoční beránek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 12 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 167.2 mg
- Vláknina 1943.5 mg
- Vitamín A 1943.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky, cukr a změklou heru utřeme do pěny.
-
2
Ušleháme z bílků sníh.
-
3
K cukru s tukem a žloutky přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a vlijeme mléko. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
-
4
Vymažeme formu herou a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby.
Komentáře k receptu
- bruschetta
- 13.03.2016 15:30:23
Moc dobrý beránek, vláčný, jednoduchý. Jen mléka jsem dala pouhých 1,5 dl a stačilo to, obávám se, že plná dávka by zapříčinila příliš řídké těsto. I v jiných receptech na beránka je na podobné množství mouky jen asi poloviční množství tekutin. Začátečník v pečení by zřejmě dal plnou dávku a byl by zklamaný. Z toho důvodu nemůžu dát palec nahoru. Škoda
Odpovědět