Velikonoční beránek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6 porcí

Suroviny

  • 60 g Tuk Hera jedlý
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 167.2 mg
  • Vláknina 1943.5 mg
  • Vitamín A 1943.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, cukr a změklou heru utřeme do pěny.

  • 2

    Ušleháme z bílků sníh.

  • 3

    K cukru s tukem a žloutky přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a vlijeme mléko. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  • 4

    Vymažeme formu herou a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 13.03.2016 15:30:23

Moc dobrý beránek, vláčný, jednoduchý. Jen mléka jsem dala pouhých 1,5 dl a stačilo to, obávám se, že plná dávka by zapříčinila příliš řídké těsto. I v jiných receptech na beránka je na podobné množství mouky jen asi poloviční množství tekutin. Začátečník v pečení by zřejmě dal plnou dávku a byl by zklamaný. Z toho důvodu nemůžu dát palec nahoru. Škoda

Odpovědět