Čerstvé fazole dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 5 l Voda pitná
  • 2 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 740.1 mg
  • Vláknina 15258 mg
  • Vitamín A 15258 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.8 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme lehce cibulku a postupně i omyté fazole. Omyjeme papriky a rajčata, papriky zbavíme jádřinců. Vše nakrájíme na menší kostky a přidáme do hrnce k fazolím. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a asi hodinu necháme povařit na mírném ohni, za občasného míchání. Můžeme podávat i jako přílohu k masům nebo jen s pečivem.

Komentáře k receptu