Těstoviny s dary moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Těstoviny Penne
  • 250 g Mořské plody mix
  • 40 g Šalotka
  • 50 g Pórek
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Ocet vinný
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 221.6 mg
  • Vláknina 4487.5 mg
  • Vitamín A 4487.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukrový hrášek povaříme asi 5-10 minut v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu, šalotky, pórek a bílé víno 10 minut povaříme. Dary necháme táhnout asi 3-5 minut ve vinném vývaru a pak nadrobno nakrájíme (několik kousků ponecháme vcelku na ozdobu a smícháme s těstovinami. Vinný vývar procedíme do široké pánve, přidáme ocet a zredukujeme na polovinu. Velmi studené máslo nakrájíme na malé kousky a metličkou vmícháme do omáčky. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přelijeme přes těstoviny a dary moře smíchané se zeleninou.

Komentáře k receptu