Cuketový nákyp se sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Cuketa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Feta
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 189.7 mg
  • Draslík 441.5 mg
  • Vláknina 3526.5 mg
  • Vitamín A 3526.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou cuketu povaříme v páře 12-15 minut. Dřevěnou lžící vymačkáme přebytečnou tekutinu, cuketu nakrájíme na menší kousky, vložíme do mísy.

  • 2

    Fetu namočíme do teplé vody na 10 minut a necháme okapat. Potom sýr rozmačkáme, rozetřeme na kaši, smícháme s kousky cukety v míse. Přidáme ušlehaná vejce, nasekané, opražené ořechy, nasekaný kopr, petrželku, nastrouhaný sýr a nakonec pepř. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Směs vlijeme do máslem vymazané formy, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a nákyp pečeme 45-50 minut.

Komentáře k receptu