Krevetový salát se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže dušená
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Sůl
  • 20 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Zeleninová směs mexická - Bonduel
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1020 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 23.3 mg
  • Vláknina 1177.5 mg
  • Vitamín A 1177.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě si uvaříme mraženou zeleninu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájený česnek a chvíli ho opékáme. Pak přidáme vařené krevety, uvařenou zeleninu a vše necháme chvíli prohřát.

  • 2

    Veškeré ingredience z pánve smícháme s uvařenou rýží, přidáme olivový olej a na závěr zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Promícháme a posypeme nakrájenou šunkou.

Komentáře k receptu