Vejce s rýží kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 17 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 262.7 mg
- Draslík 109.7 mg
- Vláknina 2210 mg
- Vitamín A 2210 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a smícháme s 1 lžíci oleje a kari kořením.
-
2
4 zapékací misky vymažeme máslem, vložíme do nich uvařenou rýži a do středu rýže vyhloubíme důlek. Rozklepneme do něj vejce, osolíme a chvíli zapékáme ve vyhřáté troubě.
-
3
Když vejce ztuhnou, posypeme je nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a ještě krátce zapečeme.
-
4
Pokrm podáváme v zapékacích miskách.