Tvarohové noky s bylinkami
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Pšeničná krupice
- 750 g Tvaroh jemný
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 4 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 25 g
- Sodík 96980 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 260.6 mg
- Draslík 230.2 mg
- Vláknina 5413.5 mg
- Vitamín A 5413.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh, žloutky a nasekané bylinky umícháme, osolíme a opepříme cayenským pepřem. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, krupici a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
V hrnci svaříme mléko s máslem a špetkou soli. Směs nalijeme do nákypové formy. Z připraveného těsta vypichujeme dvěma lžícemi tvarohové noky a klademe je těsně vedle sebe do horkého mléka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.
-
3
Omytou okurku nastrouháme na plátky. Promícháme ji s omytými listy salátu a s řeřichou. Rozšleháme ocet, lžíci vody, olej, sůl a pepř. Zálivkou pokapeme salát a podáváme k nokům.