Zelňačka s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 25 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 1069.1 mg
- Vláknina 13152 mg
- Vitamín A 13152 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky dobře propláchneme vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přidáme pokrájené zelí i s nálevem. Vaříme za občasného zamíchání aby se krupky nepřipálily.
-
2
Připravíme si cibulovou jíšku ze slaniny, mouky a cibule.
-
3
Zalijeme ji vodou a vaříme 10 minut. Vše spojíme a do polévky zamícháme ohřáté škvarky. Okořeníme dle chuti.
-
4