Zelňačka s krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 250 g Zelí kysané
  • 100 g Krupky trhané
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Vepřové škvarky
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 1069.1 mg
  • Vláknina 13152 mg
  • Vitamín A 13152 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky dobře propláchneme vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přidáme pokrájené zelí i s nálevem. Vaříme za občasného zamíchání aby se krupky nepřipálily.

  • 2

    Připravíme si cibulovou jíšku ze slaniny, mouky a cibule.

  • 3

    Zalijeme ji vodou a vaříme 10 minut. Vše spojíme a do polévky zamícháme ohřáté škvarky. Okořeníme dle chuti.

  • 4

Komentáře k receptu