Smažené špízy s drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1055 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 70.6 mg
- Draslík 297.2 mg
- Vláknina 1899 mg
- Vitamín A 1899 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
-
2
Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na stejnoměrné kousky. Připravené kousky střídavě napichujeme na jehlu nebo na špejli, osolíme a opepříme.
-
3
Vejce rozmícháme s mlékem, přisypeme prosátou mouku a promícháme.
-
4
Špízy namáčíme v těstíčku a po částečném okapání je smažíme zvolna v horkém tuku do zlatavé barvy.
-
5
Ihned podáváme.