Hovězí plátky s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mrkev kořen
  • 40 g Šunka dušená
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Petržel kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 202.7 mg
  • Draslík 192.8 mg
  • Vláknina 6597 mg
  • Vitamín A 6597 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou.

  • 2

    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme. Nakonec do šťávy přidáme kousek másla a ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Hotové plátky zdobíme jemně nakrájenou šunkou a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.

Komentáře k receptu