Noky s pórkem a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 905.4 mg
- Vláknina 11948.6 mg
- Vitamín A 11948.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nejprve uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme na vál vysypaný moukou. Ochutíme solí, rozklepneme vejce, přidáme 150g mouky, 2 lžíce strouhaného parmazánu, promícháme a vytvoříme noky. Každý z nich jemně zploštíme vidličkou.
-
2
Mezitím necháme houby minimálně půl hodiny namáčet ve vlažné vodě.
-
3
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a na lžíci rozpáleného oleje 5-6min orestujeme.
-
4
Houby nakrájíme na drobno, slaninu na kolečka a společně orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Po 2min přidáme pórek, zalijeme 300ml vody, ochutíme solí a cca 15min povaříme.
-
5
Odstavíme a obsah hrnce krátce promixujeme do mírně krémové konzistence.
-
6
Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou k povrchu, slijeme. Nasypeme do hrnce a se 3 lžícemi másla a několika lístky šalvěje krátce prohřejeme.
-
7
Hotové noky podáváme teplé, s pórkovo-hříbkovou omáčkou, posypané strouhaným parmazánem.