Glazované ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 328.2 mg
- Vláknina 12050.7 mg
- Vitamín A 12050.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petržel a mrkev očistíme, oloupeme, rozkrájíme na stejně velké špalíčky. Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na čtvrtky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme připravenou zeleninu. Na silném ohni za občasného opatrného promíchávání opékáme 2 - 3 minuty.
-
3
Následně zeleninu posypeme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a vložíme nasekanou petrželovou nať. Vše zalijeme vodou, promícháme, pod pokličkou vaříme 20 minut.
-
4
Sejmeme poklici, do zeleniny přidáme scezený a okapaný hrášek. Zesílíme oheň, necháme vyvařit zbylou tekutinu a stáhneme ze sporáku.