Glazované ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Petržel kořen
  • 500 g Mrkev kořen
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Hrášek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 špetka Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 328.2 mg
  • Vláknina 12050.7 mg
  • Vitamín A 12050.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petržel a mrkev očistíme, oloupeme, rozkrájíme na stejně velké špalíčky. Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme připravenou zeleninu. Na silném ohni za občasného opatrného promíchávání opékáme 2 - 3 minuty.

  • 3

    Následně zeleninu posypeme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a vložíme nasekanou petrželovou nať. Vše zalijeme vodou, promícháme, pod pokličkou vaříme 20 minut.

  • 4

    Sejmeme poklici, do zeleniny přidáme scezený a okapaný hrášek. Zesílíme oheň, necháme vyvařit zbylou tekutinu a stáhneme ze sporáku.

Komentáře k receptu