Švédská křenová omáčka k rybě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 104.8 mg
- Vláknina 940 mg
- Vitamín A 940 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 401.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a mléko, omáčku vaříme za občasného promíchávání do doby, než se jíška rozvaří. Vaříme asi 10 - 20 minut. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme křen, povaříme minutu a podáváme.