Party česnečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Čedar
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 10 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb konzumní
  • 1 l Bujón slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1221 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 148.9 mg
  • Vláknina 975.3 mg
  • Vitamín A 975.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    česnek nakrájíme na tenké plátky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a česnek orestujeme dozlatova.

  • 2

    V jiném hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujón, dáme do něj orestovaný česnek, podle chuti bujón dosolíme, opepříme a přimícháme asi 0.5 lžičky octa Balsamico. Zmírníme teplotu a pod poklicí pomalu vaříme přibližně 30 minut.

  • 3

    Mezitím si omyjeme petrželku, pažitku a čerstvou majoránku. Bylinky drobně pokrájíme, pažitku si odložíme do misky. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme ho do pekáče. Přidáme petrželku s majoránkou, které promícháme s s pokrájeným chlebem a vše přelijeme rozpuštěným máslem. Chleba dáme do předehřáté trouby na 200°C. Opečeme ho asi 5 - 7 minut dozlatova.

  • 4

    Do talířů rozdělíme opečené kostky chleba, přelijeme je česnečkou, dochutíme pažitkou, nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu