Salát z pomerančů, fenyklu a okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 660.6 mg
- Vláknina 13367.5 mg
- Vitamín A 13367.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a odstraníme slupky, aby nám zbyla jen dužina. Fenykl očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na nudličky, okurku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na plátky, ředkvičky posekáme nadrobno. Všechno nasypeme do skleněné salátové mísy, přidáme pár kostek ledu a salát proházíme. Led odstraníme, přilijeme olej, ocet, osolíme, opepříme, přilijeme trochu pomerančové šťávy, salát promícháme a podáváme.