Omeleta z brambor a hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 406.3 mg
  • Draslík 642 mg
  • Vláknina 8205 mg
  • Vitamín A 8205 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Potom přidáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a podusíme.

  • 2

    Zvlášť na másle podusíme hrášek a přidáme jej k bramborám.

  • 3

    Vejce rozkvedláme, nastavíme je 5 lžícemi vody, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a upečeme 4 omelety. Naplníme je dušenou směsí a přehneme.

Komentáře k receptu