Kuřecí základ Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Olej olivový
  • 10 g Nové koření celé
  • 1 g Pepř černý celý
  • 130 g Karotka
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kuřecí skelety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 29 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 68.7 mg
  • Vláknina 1631.9 mg
  • Vitamín A 1631.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit zprudka, měl by se pouze „táhnout“.

  • 3

    Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

  • 4

    Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

  • 5

    Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

Komentáře k receptu