Kuřecí základ Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 29 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 2 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 68.7 mg
- Vláknina 1631.9 mg
- Vitamín A 1631.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
-
2
Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit zprudka, měl by se pouze „táhnout“.
-
3
Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
-
4
Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
-
5
Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.