Tagliatelle se šalotkou a rybami
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 240 g Celer řapíkatý
- 350 g Těstoviny Tagliatelle
- 450 g Mořský jazyk
- 450 g Mořský ďas
- 780 g Rybí hlavy
- 300 ml Víno bílé
- 150 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 1.2 ks Cibule
- 0.6 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1.2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 2 ks Česnek
- 1.2 ks Bobkový list
- 2 ks Šalotka
- 4.8 ks Pepř černý celý
- 1.2 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.56 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 142 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 133.2 mg
- Draslík 1251 mg
- Vláknina 12498.7 mg
- Vitamín A 12498.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme si trochu mouky, sůl a pepř a obalíme v ní kousky ryb. Poté je na rozehřátém másle opečeme spolu s nadrobno nakrájeným česnekem, na kolečka pokrájenou šalotkou, pórkem a mrkví přibližně 10 minut. Do směsi přisypeme zbytek ochucené mouky a za stálého mícháni opečeme ještě minutu. Smícháme 300 ml rybího vývaru s vínem a balsamicem, pomalu přilijeme do směsi. Vaříme na mírném ohni 35 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je, smícháme se směsí. Na talíři posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.
-
2
Rybí vývar:
-
3
Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.