Ovocná mísa grilovaná
Suroviny
- 60 g Žervé
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Limetková kůra
- 1 ks Ananas
- 4 ks Banány
- 2 ks Kiwi
- 1 ks Mango
- 1 ks Papája zralá
- 4 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 2 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 502.5 mg
- Vláknina 5923 mg
- Vitamín A 5923 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na čtvrtky nakrájíme ananas, odřežeme listy a dáme do mělké nádoby. Papáju oloupeme, překrojíme napůl a vyndáme semena. Na silnější kousky nakrájíme dužinu a přidáme k ananasu.
-
2
Mango oloupeme a rozkrojíme na dvě poloviny okolo jádra. Jádro vyndáme, dužinu nakrájíme též na silnější kousky. Kiwi oloupeme a přepůlíme. Banány oloupeme a vše dáme do mísy.
-
3
Zalijeme limetkovou šťávou a rumem, posypeme novým kořením, zakryjeme a necháme 30 minut odstát v teple. Občas promícháme.
-
4
Připravíme si limetkové máslo - do mísky dáme žervé, cukr, nastrouhanou limetkovou kůru a promícháme. Necháme v chladu odstát.
-
5
Scedíme šťávu z ovoce a uschováme na později. Ovoce dáme na předehřátý gril, posypeme ovoce cukrem a 4 minuty grilujeme.
-
6
Ovoce dáme na talíř, polijeme šťávou z ovoce a podáváme s limetkovým máslem.