Ragú z jazyka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 43 g
- Sodík 838 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 173.1 mg
- Draslík 689 mg
- Vláknina 1179 mg
- Vitamín A 1179 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci uvaříme doměkka jazyky v osolené vodě, oloupeme, pokrájíme na nudličky, přelijeme horkým vývarem, necháme stát na teple.
-
2
Okurku oloupeme,vyndáme semena a pokrájíme na centimetrové plátky, osolíme, přelijeme octem a necháme půl hodiny stát. Potom vymačkáme vodu a na másle opečeme dožluta, máslo slijeme, zalijeme 100 ml vývaru a svaříme na polovinu. Zahustíme jíškou, vlijeme 4 lžíce bílého vína, smícháme, necháme na kraji plotny. Jazyk scedíme, okořeníme a podáváme s okurku.