Košíčky špenátové z listového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 90 g Sýr Čedar
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Listové těsto
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 252 mg
  • Draslík 480 mg
  • Vláknina 4080.9 mg
  • Vitamín A 4080.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý špenát povaříme v osolené vodě 4 minuty. Necháme okapat, vymačkáme z něj vodu a nasekáme do mísy. Přidáme pokrájené jarní cibulky, česnek, sýry, nové koření, sůl, pepř, žloutky a promícháme.

  • 2

    Dvě formy na pudink vymažeme. Překrojíme plátky listového těsta na polovinu, abychom měli 8 kusů a každý díl potřeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Jeden díl listového těsta vložíme do formy, aby se vytvořil košíček a na něj dáme druhý tak, aby plátky tvořily podobu hvězdy. Uděláme tak se všemi díly.

  • 4

    Do košíčků dáme lžíci špenátové směsi a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut, do zlatohněda.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu