Ravioli v krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Brambory
  • 500 g Brokolice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Šalotka
  • 250 g Sýr Gruyére
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Artyčoky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1121 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 4088 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 130 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 4452.3 mg
  • Vláknina 121312 mg
  • Vitamín A 121312 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 238.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bramboru oškrábeme a nakrájíme na slabé plátky. Růžičky brokolice spaříme a dáme zchladit do vody s ledem. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme 20 minut odpočinout. Nadrobno nakrájenou šalotku podusíme na oleji, přidáme bramboru a srdíčka artyčoků nakrájená na plátky. Několik minut osmahneme, zalijeme horkým vývarem, vaříme dalších 5 minut. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Z těsta vyválíme dva pláty a jeden poklademe kopečky rozmixovaného sýra. Přikryjeme druhým plátem, přimáčkneme a vykrájíme kulaté ravioli. Artyčoky a brambory rozmixujeme a přefiltrujeme přes čínský cedník. Ravioli uvaříme v osolené vodě a krátce povaříme na pánvi s máslem a růžičkami brokolice. Podáváme s artyčokovou omáčkou a olivovým olejem.

Komentáře k receptu