Ravioli v krému
Suroviny
- 60 g Brambory
- 500 g Brokolice
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Šalotka
- 250 g Sýr Gruyére
- 500 ml Vývar zeleninový
- 4 ks Artyčoky
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vývar slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1121 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 39 g
- Sodík 4088 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 130 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 4452.3 mg
- Vláknina 121312 mg
- Vitamín A 121312 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 238.7 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bramboru oškrábeme a nakrájíme na slabé plátky. Růžičky brokolice spaříme a dáme zchladit do vody s ledem. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme 20 minut odpočinout. Nadrobno nakrájenou šalotku podusíme na oleji, přidáme bramboru a srdíčka artyčoků nakrájená na plátky. Několik minut osmahneme, zalijeme horkým vývarem, vaříme dalších 5 minut. Osolíme a opepříme.
-
2
Z těsta vyválíme dva pláty a jeden poklademe kopečky rozmixovaného sýra. Přikryjeme druhým plátem, přimáčkneme a vykrájíme kulaté ravioli. Artyčoky a brambory rozmixujeme a přefiltrujeme přes čínský cedník. Ravioli uvaříme v osolené vodě a krátce povaříme na pánvi s máslem a růžičkami brokolice. Podáváme s artyčokovou omáčkou a olivovým olejem.