Ryba pečená na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 158.7 mg
- Vláknina 2136.8 mg
- Vitamín A 2136.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V talíři rozmícháme mouku se solí a pepřem. Do této směsi vložíme rybu kůži dospod a dobře na ni mouku přitlačíme.
-
2
V žáruvzdorném větším rendlíku nebo kastrole na rozpáleném oleji restujeme rybu kůži dolů. Po třech minutách rybu obrátíme, posypeme pepřem a solí, podlijeme vínem, přidáme na tenké plátky pokrájené cibulky, posekanou petrželovou nať a drobně nakrájený česnek. Troubu předehřejeme na 230°C, vložíme rendlík bez pokličky a pečeme pět minut. Maso je hotové, pokud se začne rozpadat.
-
3
Hotové maso podáváme přímo v rendlíku.