Sleď s rýží
Suroviny
- 120 g Cibule
- 200 g Rýže Arborio
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 g Koriandr čerstvý
- 60 g Mrkev kořen
- 800 g Sleď čerstvý
- 30 ml Olej olivový
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1136 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 122 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 172.6 mg
- Vláknina 4758 mg
- Vitamín A 4758 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci zesklovatíme na másle drobně nakrájenou cibulí a prolisovaný česnek, přidáme rýži, přilijeme vývar a vaříme doměkka.
-
2
Koriandr vložíme na 5 minut do vařící osolené vody, ihned zchladíme v ledové vodě necháme okapat a rozmixujeme s teplou smetanou. Směs smícháme s rýží.
-
3
Filety opečeme na trošce olivového oleje z každé strany 2 minuty. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
Podáváme na předehřátých talířích doplněné ochucenou rýží.