Sleď s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Rýže Arborio
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Koriandr čerstvý
  • 60 g Mrkev kořen
  • 800 g Sleď čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1136 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 172.6 mg
  • Vláknina 4758 mg
  • Vitamín A 4758 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zesklovatíme na másle drobně nakrájenou cibulí a prolisovaný česnek, přidáme rýži, přilijeme vývar a vaříme doměkka.

  • 2

    Koriandr vložíme na 5 minut do vařící osolené vody, ihned zchladíme v ledové vodě necháme okapat a rozmixujeme s teplou smetanou. Směs smícháme s rýží.

  • 3

    Filety opečeme na trošce olivového oleje z každé strany 2 minuty. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Podáváme na předehřátých talířích doplněné ochucenou rýží.

Komentáře k receptu