Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv
Suroviny
- 450 g Rajčata
- 140 g Olivy černé
- 400 g Těstoviny Linguine
- 2 kávová lžička Sůl
- 10 ks Ančovičky konzervované
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 21 g
- Sodík 4869 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 95.6 mg
- Draslík 908.8 mg
- Vláknina 5100.2 mg
- Vitamín A 5100.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme rajčata. Oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Ančovičky rovněž nakrájíme na kousky (nálev nepoužijeme). Olivy vypeckujeme a pokrájíme na plátky a česnek drobně posekáme.
-
2
V silnostěnném kastrole na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme. Poté vsypeme kapary bez nálevu, olivy, rajčata a směs ochutíme cayenským pepřem. Pod pokličkou dusíme zhruba dvacet minut. Občas promícháme.
-
3
V mezičase ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme je a na míse necháme na teple. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, opatrně promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a ihned podáváme.