Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 50 g Anglická slanina
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 230 g Květák
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1279 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 76.6 mg
  • Draslík 545.7 mg
  • Vláknina 7685 mg
  • Vitamín A 7685 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Květák vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Scedíme a vmícháme rozmačkané brambory. Přidáme parmezán, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme.

  • 3

    Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme do bramborové směsi. Z bílků vyšleháme měkký sníh a opatrně vmícháme do bramborové hmoty.

  • 4

    Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a tvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opékáme 3-5 minut dozlatova z každé strany.

  • 5

    Hotové karbanátky posypeme opečenou slaninou, poprášíme paprikou a podáváme.

Komentáře k receptu