Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1279 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 76.6 mg
- Draslík 545.7 mg
- Vláknina 7685 mg
- Vitamín A 7685 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme na kaši.
-
2
Květák vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Scedíme a vmícháme rozmačkané brambory. Přidáme parmezán, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme.
-
3
Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme do bramborové směsi. Z bílků vyšleháme měkký sníh a opatrně vmícháme do bramborové hmoty.
-
4
Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a tvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opékáme 3-5 minut dozlatova z každé strany.
-
5
Hotové karbanátky posypeme opečenou slaninou, poprášíme paprikou a podáváme.