Giambras
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 177 mg
- Draslík 715.1 mg
- Vláknina 4037.7 mg
- Vitamín A 4037.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme mátu, majoránku a bazalku a jemně nasekáme. Spařená a oloupaná rajčata hrubě nasekáme.
-
2
V osolené vařící vodě povaříme 3 minuty raky, scedíme je, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je z krunýře a odstraníme černé střívko.
-
3
Oloupeme šalotku, jemně ji pokrájíme a smažíme 2 minuty v pánvi na másle, pak přidáme nasekaná rajčata a dusíme vše další 2 minuty. Zalijeme rajčata bílým vínem a necháme ho zčásti vyvařit.
-
4
Stáhneme pánev z ohně, přidáme do ní račí ocásky, nasekané bylinky, trochu soli a pepře, vše promícháme, přikryjeme pokličkou a před podáváním necháme hotový pokrm 2 minuty odpočinout.