Světlá polévka z kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 26 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 947.8 mg
- Vláknina 28925 mg
- Vitamín A 28925 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kosti opereme pod tekoucí vodou, nasekáme je na kousky a vložíme do vařící vody. Necháme jednou přejít varem, vodu slijeme, kosti znovu propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do 2 litrů studené vody. Kosti vaříme spolu s omytou a očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a pepřem.
-
2
Nakonec mírně osolíme a necháme přejít varem. Polévku vaříme na mírném ohni 2 hodiny.