Polévka celerová s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 77546 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 232.7 mg
- Vláknina 2585.2 mg
- Vitamín A 2585.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer nahrubo nastrouhaný osmahneme na másle. Po odpaření šťávy jej zaprášíme moukou, mírně osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem.
-
2
K celeru poté přidámě na hrubo nastrouhané brambory, osolíme a vaříme doměkka.
-
3
Až budě vše měkké, polévku rozmixujeme nebo prolisujeme, přivedeme opět k varu a poté zalijeme mlékem s rozkvedlaným žloutkem.
-
4
Polévku odstavíme.
-
5
Housku si nakrájíme na nudličky a osmahneme nasucho, pak pokapeme máslem.
-
6
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a opraženou houskou posypeme každou porci zvlášť.